Tilat

mitä vaatimuksia tila asettaa

Minkälaisissa tiloissa voi striimata?

Striimaustilat on aina hyvä mitoittaa livelähetyksen erityispiirteiden mukaisesti ja siten, että kuvattava kohde on minimissään kahdesta kolmeen metrin päässä kamerasta. Tällöin valaistus pystytään rakentamaan riittäväksi.

Tilassa on oltava hyvä verkkoyhteys kiinteänä tai vaihtoehtoisesti hyvä kuuluvuus 4G- tai 5G-yhteydelle, jolloin verkkoyhteys ei aiheuta pätkimistä tai huonolaatuista lähetystä.

Tiloissa tulisi olla mahdollisimman vähän ulkopuolista ääntä. Esimerkiksi kovaääninen ilmastointi voi tuottaa häiritsevää surinaa. Heikko äänieristys puolestaan aiheuttaa sen, että tilan ulkopuoliset äänet kuuluvat lähetykseen asti.

Kartoitamme sopivan tilan

tilan koko

Tilan koko on tärkeässä roolissa varsinkin silloin, jos kuvattava kohde liikkuu. Tällöin kameran kuvakoko on määritettävä kiinteästi riittäväksi, jolloin kuvausalue on laajempi kuin paikallaan olevaa esiintyjää kuvatessa. On hyvä huomioida myös kuvausalueen tausta, joka tulee näkymään lähetyksessä. Jos kyseessä on yhden ihmisen tekemä webinaari ja liikettä ei lähetykseen tule, niin pienikin tila riittää mainiosti.

Liveksi-striimauspalveluun sisältyy kuhunkin livetilaisuuteen soveltuvan tilan kartoitus ja tarvittaessa myös vuokraus ulkopuoliselta taholta. Esimerkiksi kulttuurikeskus Korjaamolla on erinomaisia striimaukseen räätälöityjä tiloja.

Vaihtoehtona myös

striimaus ulkona

Striimaus voidaan toteuttaa laadukkaasti myös ulkona. Kaunis maisema ja luonnonvalo luovat aina ainutlaatuisen ja autenttisen tunnelman. Ulkokuvauksissa on kuitenkin varauduttava erityisesti muuttuviin sääolosuhteisiin, kuten tuuleen, sateeseen ja valon määrään sekä minimoitava ulkopuoliset häiriötekijät, kuten liikenne tai ohikulkijat.